Klankschalen

communiceren met natuurwezens, in verbinding met je eigen natuur

Persoonlijke healing met mijn schalen

Om jou te verbinden met je eigen zuiverheid, heelheid en creatiekracht.

  • gecombineerd met een korte reading
  • zeer geschikt voor zeer sensitieve mensen
  • alleen door mijzelf gemaakte schalen worden gebruikt
  • ik zal nooit schalen op je lichaam plaatsen
  • jij bepaalt of je zit, staat, ligt en hoeveel en welke klank jij nodig hebt
  • kosten: 55 euro, tijdsduur drie kwartier

Het stemmen van klankschalen

Nu het weer in opkomst is om met klankschalen te werken, duiken overal oude schalen op. Deze klankschalen zijn ooit met een bepaalde intentie gemaakt, bijvoorbeeld door monniken in Tibet. In meditatie werden de schalen met bepaalde intenties gemaakt en dat kon van alles zijn zoals een schaal voor de zuiverheid, voor de natuur, voor een bepaalde ceremonie of een bepaald persoon. De schalen werden meestal met goede bedoelingen gebruikt, soms ook niet. Daarna is er van alles met die schalen gebeurd, waardoor de oorspronkelijke  klank van de schaal vaak is dichtgeslagen of de verhoudingen tussen onder-midden- en boventonen zijn kwijt.

Door mijn helderhorend- en heldervoelend vermogen klinken vele schalen in mijn oren niet mooi. Ik heb een goed ontwikkeld muzikaal gehoor, doordat ik al heel lang als fagottiste in orkesten speel. Ik vind het heel erg dat schalen met wanklanken voor healingen worden gebruikt en zelfs op het lichaam van mensen worden gezet. Veel schalen zijn bijvoorbeeld gemaakt voor ceremonies in grote ruimten en voor een bepaald doel. Die kunnen dan, als ze verkeerd gebruikt worden, of als je het oorspronkelijke doel niet weet, je energiesysteem in de war brengen.

Door zelf schalen te gaan smeden ben ik er achter gekomen dat ik kan horen welke schaal wel oke is en helende eigenschappen heeft en welke niet. Voor healing mogen alleen schalen gebruikt worden die mooi en helder van toon zijn en die je het gevoel geven dat je opbloeit of groeit. En ik schrijf dit niet om iemand op de kop te geven, veel mensen weten dit niet. 

Met mijn intuitieve gaven kan ik de klankschalen weer in orde maken en mooier en ruimer laten klinken. Ik kan de historie van de schaal waarnemen en zo te weten te komen wie de schaal heeft gemaakt, met welke intentie, hoe de situatie en de gevoelens van de maker en/of de gebruiker waren en wat de taak van de schaal was. Zo kan ik je uitleggen waarom deze schaal bij jou is gekomen. Daardoor kan de klank gezuiverd worden van haar verleden. Door de schaal te stemmen met zuivere schalen krijgt de oude schaal weer haar eigen trilling die past bij deze tijd. Daardoor wordt de schaal van wanklanken bevrijd en ontstaat een prachtige klank. Ook krijgt de schaal een nieuwe taak, die past bij het heden.

Een stuk of tien schalen en één gong heb ik zelf gesmeed bij Ton Akkermans en Carolina Schomper https://www.klankcreatie.nl/. Deze schalen gebruik ik in mijn healingen, zowel voor mensen als voor tuinen en landschappen. Lees het verhaal van mijn zelfgemaakte schalen in mijn blog: https://boshyacint.nl/de-verhalen-van-mijn-zelfgemaakte-klankschalen/

Het stemmen van een klankschaal duurt ongeveer driekwartier en kost € 35,- .

De wezens die ik bij het smeden van schalen waarneem, zijn de elementenwezens: de wezens van ijzer, koper, zelfs de goudwezens komen kijken en meewerken. Is de schaal klaar, dan betreed je de wereld van de klankwezens. Ga je voorbij de klank, dan ontmoet je de stilte en de leegte en daar is het zo ijl en zuiver….die wezens heb ik gezien en ervaren, ontroerend en prachtig, ….dit zijn de kristalbewustzijnswezens, crystalline beings.

Op verzoek kan ik ook een kleine persoonlijke of therapeutische schaal (tot 15cm doorsnede) voor je maken.