De verhalen van mijn zelfgemaakte klankschalen

communiceren met natuurwezens, in verbinding met je eigen natuur

De verhalen van mijn zelfgemaakte klankschalen

Hoe de liefde voor de klankschalen begon 

Er is iets raars aan de hand met me… ik snap het niet. Bij de yoga gebruikt de yogaleraar soms een klankschaal en ik vind het een vreselijke klank hebben. Aan het einde van de les doen we een meditatie en dan lig ik daar helemaal open op een matje en dan geeft hij toch een lel op dat ding.. om aan te geven dat de meditatie ten einde is… en bij mij veroorzaakt dat het dichtgaan van alle chakra’s in één klap.

Ergens bij een happening, -ik weet nu niet meer waar- speelt iemand op een serie klankschalen. Ik wil er zo snel mogelijk weg, voor mij is dit niet te harden hier, misselijk, onrustig, bijna moeten overgeven. En al die mensen liggen daar heerlijk en bijna met devotie te genieten. Onbegrijpelijk. Ik vraag het universum om hulp: ”Alsjeblieft, breng me bij iemand die me kan uitleggen, wat er is…. want dit is niet te harden, heb ik een klankschaaltrauma of zo?”

Via via kom ik bij Ton Akkermans en Carolina Schomper terecht. Ton en Carolina laten me hun schalen horen en ik vraag hen om eerst héél zachtjes te spelen. Tot mijn verbazing kan ik deze schalen wel aanhoren, ik vind ze zelfs mooi. Ton legt me uit dat er niets mis is met mij, wel met die schalen. Mijn gehoor is alleen uiterst scherp en gevoelig, ik ben ook muzikant (fagottiste) en heb daardoor getrainde oren voor harmonie. Later blijkt ook dat ik net als Ton ”schalen kan lezen” dat wil zeggen: kan voelen en waarnemen wie de schaal gemaakt heeft en in welke omstandigheden die persoon werkte en met welke emoties. En ik kan voelen wat er aan de hand is als een schaal wanklanken laat horen. Ik leerde dichtgeslagen klankschalen openen. Er zijn nog ontzettend veel oude en dichtgeslagen schalen in omloop, en al die energiën blijven rondcirkelen, ik zie soms een aankondiging van een klankschalengebeuren en dan voel ik bleh….., wegblijven daar. Maar daarover gaat dit stuk verder niet, over wat er allemaal niet in orde is. Soms komt er iemand voor een reading bij me langs met een schaaltje en dan zijn we verwonderd over wat er tevoorschijn komt na de reading en fine-tuning.

Dit is het verhaal van alle schalen die ik gemaakt heb, in de volgorde van maken, wat in totaal zo;n 10 jaar in beslag nam. Alle schalen hebben therapeutische werking en ik gebruik ze in zowel persoonlijke readingen/healingen als in de readingen voor tuinen en landschappen. Op de foto’s kun je niet zien hoe groot de schalen werkelijk zijn, ook de verhoudingen onderling kloppen niet doordat de afstand van fotograferen niet steeds gelijk was.

De persoonlijke zieleschaal

DSC00743

Mijn eerste schaal maak ik in penibele omstandigheden. Ik heb in mijn leven vaak bloedarmoede en nu heb ik een heel laag Hb. Op goede vrijdag wordt ik gebeld door de huisarts, er was bloed geprikt. ”Mevrouw, u moet direct naar het ziekenhuis komen, u kunt elk moment omvallen, u moet een bloedtransfusie, u heeft een Hb van 3.8.” Die bloedtransfusie weiger ik, een week ervoor heb ik nog een wandeling gemaakt van 25 km, dat ging prima, ja, inderdaad, ik ben wel moe, dat merk ik vooral als ik trappen op moet. Nu neem ik dus maar wel reguliere staalpillen, en ik besef dat ik heel rustig aan moet doen, neem een slaapzak mee om af en toe te kunnen rusten en ga drie dagen met pasen naar een workshop op een mooie plek in het bos mijn eerste schaal maken. Ik heb fors ijzertekort, werken op een smidse met ijzer zal me goed doen, is mijn gevoel.

Het is wel te merken dat ik weinig kracht in mijn lijf heb, met een kleine hamer en heel veel kleine zachte tikjes drijf ik mijn schaaltje. Het wordt niet diep, dat lukt niet. Ik vind het heerlijk om zo te werken. En ik zie dat elementenwezens mij helpen. De klank van dit schaaltje is diep en warm, ontroerend mooi.

Ongeveer 7 jaar later – mijn zieleschaal staat inmiddels tussen 6 andere schalen – hoor ik dat deze schaal niet meer goed is, hij klinkt zwiebelig en mengt niet meer met de anderen. “‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt klankschalenmeester Ton. Ik ben zó innerlijk gegroeid dat mijn schaal niet meer bij me past. Ik wijd er een weekend aan om hem uit te diepen, passend bij de grootsheid van mijn Hoger Zelf van dit moment.

Schaal voor de verbinding met de aarde

DSC00753

Mijn tweede schaal maak ik voor de aarde en voor ons als mens om ons met de aarde te kunnen verbinden. Vaak is het mooi om hier te zijn op deze planeet met prachtige schepsels, maar vaak voelt het ook als een diepe wanorde en voortdurend strijdtoneel, verre van harmonieus. Hier worstel ik best wel mee, op het moment dat ik deze schaal maak is nog niet zo bekend welke veranderingsprocessen allemaal gaande zijn en dat ik daar iets mee te maken heb. Nu in 2018 ben ik blij dat ik hier nu ben om dit ontzettend belangrijke en interessante, maar niet altijd leuke proces, mee te maken en mijn bijdrage daaraan te leveren.

De geheime schaal

DSC00752

Op zoek naar de allerhoogste zuiverheid, ik zoek zo veel, zo lang en zo vaak dat ik er aan voorbij loop. Deze keer niet.

Ik ben in Spanje voor een workshop van een week. Ik heb 2 schouders die vastzitten, mijn armen kan ik maar een heel klein beetje bewegen. Ik ben mijn baan kwijtgeraakt, ik heb nog geen nieuwe en ik voel me helemaal klem zitten. Ik word gecoached door een coach van een reintegratiebureau, maar die coach ”kletst maar wat’. Hij weet het ook helemaal niet en zaait alleen maar verwarring voor veel geld. Ik weet het niet meer, ik weet niet welke richting mijn leven op moet, ik weet niet meer wie me kan helpen en wie ik nog kan vertrouwen. In Spanje weet ik niet met welke intentie ik een schaal zal maken. Dus mijn intentie is een heel groot vraagteken.  God, help me maar, want ik weet het niet meer……….ik ben alleen, ik ben leeg.

Het wordt de allerzuiverste schaal die ik ooit gemaakt heb, zuiverder is er niet… De schaal maakt verbinding met alles en verleent aan alles een diepere betekenis. De schaal geeft antwoord op alle vragen. De schaal is het antwoord op mijn verlangen naar een hoger leven, de werking van de schaal ligt verborgen achter de zichtbare wereld.

De schaal heeft grote verbinding met het Christusbewustzijn. Ik heb een grote verbinding met Jezus, Christus en Maria Magdalena. Ik had meerdere malen een echt Christusvisioen en Hij stond echt voor me. Eenmaal voelde ik me wegzakken door vele bewustzijnslagen heen en zag ik een enorm groot kruis in de lucht hangen en daar hing een christusfiguur aan met grote holle ogen. Het hele gevaarte donderde naar beneden, de aarde scheurde open en ik hoorde deze woorden: ”Het is Nu tijd voor een levende Christus”. Ik ben gezegend dat ik zo;n goede amateurfagottiste ben dat ik heel vaak mee mocht spelen in grootse stukken van Bach zoals de Passies en de Hohe Messe, waardoor ik me diep kon verbinden met deze energievelden.

Ik bewaar en koester deze schaal zorgvuldig. Niemand mag erop spelen, zelfs niet aanraken…. en als ergens de energie niet zuiver is, dan maakt de klank van deze schaal alles meteen helder en klaar.

DSC00748

De reisbel

Nog even wat tijd over, tijdens een hele week schalen maken in Spanje. Een reisbel om mee te nemen op reis met mijn ezel, om aan het pakzadel te hangen. Om verstoorde energien onderweg te openen. Het werkt. De ezel voelt iets raars en staat stil, voor mij een signaal om te gaan voelen wat er is, ik ga niet helemaal de situatie readen en kijken wat er allemaal speelt, nee, alleen even de vraag het universum insturen, maak dit heel alsjeblieft, we willen erdoor en een klingel op de bel en we vervolgen onze reis.

De schaal voor de nieuwe aarde

DSC00751

Op een mooie plek in de Spaanse Pyreneën werk ik aan deze schaal. Ik begin met een voor mij vrij grote en ronde plaat messing. Het is fysiek hard werken. De plaat is al een beetje bol en moet in het vuur. Ik sta te draaien aan de blaasbalg om het vuur aan te wakkeren en heter te maken. Mijn gedachten gaan naar het vuur en naar de vuurwezens. Ik voel dat we samenwerken. Vuurkrachten hebben twee soorten krachten: scheppend en vernietigend. Ik kom de vernietigende kant heel hard tegen, want ik haal mijn schaal in wording uit het vuur en er zitten meerdere gaten in! Heftig en confronterend, terwijl ik aan het vuurstoken was gingen mijn gedachten uit naar de allesverterende krachten van vuur en kijk…….. ze laten me dat zien. Ik moet natuurlijk helemaal opnieuw beginnen, drie dagen werk voor niets, maar heb veel geleerd en begrepen over creeren en verwoesten. Beide krachten zitten in me en ik heb de keuze. Een nieuwe aarde kunnen we niet creëren als we in de dualiteit blijven, alleen als we kiezen tussen de krachten en energiën die uitstijgen boven het duale scheppen en vernietigen…. hoe heet dat? hoe voelt dat? Dat is nieuw, maar ergens zit het ook in onze herinnering van heel lang geleden en van leven in hogere dimensies.

De bel voor de bijen, hommels en wespenDSC00750

In Spanje, de workshop duurt een week, mijn schaal is klaar. Ik heb tijd over en maak nog een bel. Het is lekker weer en voorjaar, de zon schijnt, ik zie insecten vliegen van bloem naar bloem. Ik weet dat de bijen, hommels en wespen een belangrijke taak hebben en dat ze met uitsterven bedreigd worden. Dus ik maak een bel voor deze insecten. De klank is heel zacht, zoemend als de bijen.

De schaal van heelheid

DSC00756

Midden in de nacht, ik was ongeveer 30 en woonde in een zomerhuisje aan zee, stond er een man aan mijn bed. Nee, geen fysieke man, het was een verschijning, maar zó helder, het voelde meer waar dan de stoffelijke verschijningen die wij hier zijn. Ik zag zijn kleur ogen, zijn haar, zijn gezicht, zijn gestalte….Een hele mooie ervaring. oh, jij bent het. Wanneer hij komt? Ik herinner me het tijdstip niet meer waarop we hebben afgesproken. 

Deze schaal is dus de schaal van innerlijke heelheid, man+vrouw, van compleet zijn in mezelf, ook al is er nu buiten me geen man, met wie ik mijn leven deel. Vaak is het fijn alleen te zijn, tijd voor mezelf en geen dagelijks gedoe om elkaar te bereiken, soms voelt het heel verdrietig en voel ik een gemis. 

Tijdens het maken van de schaal heb ik heel goed de compleetheid gevoeld, de zoetheid van samen zijn. Deze schaal werkt genezend voor een verstoord evenwicht van mannelijk en vrouwelijke zieledelen in onszelf.

Het goudschaaltje, verbinding met het hart

DSC00747

Toen ik dit schaaltje maakte, waren er goudwezens aanwezig. Ik had ze nog nooit eerder gezien. Ze vertelden me dat ze zelf ook niet verwacht hadden dat ze mensen zouden ontmoeten die hen waar konden nemen. Ze kwamen nieuwsgierig kijken naar ons proces van het maken van de schalen en ze genoten ervan. De sfeer was veilig genoeg voor hen dat ze zich konden tonen aan ons en ze voegden hun energie toe aan de schaal. Met deze energie kun je je hart openen. Vanaf dit moment van werken aan deze schaal, kan ik een warme gloed voelen, een soort van vuurbal bij mijn hart. Soms is die ook weg, ik ben gelukkig een gewoon mens.

De schaal voor verbinding met de natuurwezens

DSC00755Als je dit kleine schaaltje hoort, dan wordt het gemakkelijker om je te herinneren dat we allemaal wezens om ons heen hebben die zorgen voor alle groeiprocessen, van de groei van de allerkleinste eencellige plant, tot aan de grootste walvissoort op aarde. Onnoemelijk vele soorten natuurwezens zijn er bij ons. Ook bij ons eigen lichaam om ervoor te zorgen dat ons prachtige fysieke lichaam, die wonderlijk levende machine goed kan draaien en kan herstellen bij ziekte. Dit schaaltje herstelt ons contact met die wereld van natuurwezens, of je ze nu kunt zien, kunt voelen of helemaal niet kunt waarnemen dat maakt niet uit. Ik maakte het schaaltje in een mooi herfstweekend, lekker in de zon op de heide vlakbij de bossen. Het was geen zwaar proces en geen zwoegen om dit schaaltje te maken, het was een wezens-feestje.

De schaal voor de vrouwelijke creatiekracht

DSC00754

Heftig proces. Bij mij is een cyste op een eierstok ontdekt, daardoor voel ik mijn verbinding met misbruik van mijn vrouwelijkheid. Ik moet naar een gynaecoloog en dat was afschuwelijk. Dit kom ik in dit leven vaker tegen: ik heb iets, waarvoor ik hulp nodig heb, ik kom bij iemand die ”oficieel” deskundig is op dat gebied en die helemaal niet helpt, maar de pijn  alleen maar erger maakt. De mannelijke gynaecoloog kijk ik recht in zijn ogen; hele koude, nare ogen vol haat kijken mij aan. Deze man houdt niet van vrouwen, hij minacht en veracht ze. Ik herken deze blik van eerder, ik herken deze blik ook van héél lang geleden, toen er misbruik werd gemaakt van mijn vrouwelijkheid en ik dat niet overleefde. Gruwelijk en walgelijk. Ik besluit nooit meer naar die docter te willen, de volgende keer een vrouwelijke voor mij. Een voorgestelde operatie kan ik voorkomen, de cyste verdwijnt vanzelf, ik eet een jaar nóg gezonder dan ik altijd al doe, ik neem natuurlijke middelen, ik mediteer op zuivere vrouwelijkheid. Ik heb mijn pijn gezien, begrepen, gevoeld en doorleefd. En ik maak een schaal voor de vrouwelijke creatiekracht. Ik genees mijzelf. Deze schaal kan ik inzetten contact te maken met je vrouwelijke creatiekracht, of je nu vrouw of man bent.

De gong 

Deze heb ik gemaakt als aanroeper en uitnodiging voor nieuwe nog niet ontdekte natuurwezens op aarde en misschien ook wel van buiten de aarde. Ik begon eigenlijk met een grote schaal, maar terwijl ik de eerste slagen met de hamer deed, voelde ik dat het een gong zou moeten worden. Als je een gong maakt ga je minder diep je gevoel in dan bij het maken van een schaal. Hoe dat werkt snap ik ook niet helemaal, maar het is zo. Het voelt alsof je meer fysiek met de materie bezig bent. En hij werkt, ik heb inderdaad wezens waargenomen waarvan ik het bestaan niet wist, zoals donkerbruine opruimwezens in de aarde, wonderlijke oceaanwezens, wezens van Venus, van Andromeda en enorm grote elfen.

DSC00749

De elfenbel

Een lieflijk klein belletje met een hele heldere hoge toon. Gemaakt om de energie van de elfen te voelen en zekerder te weten en te voelen dat ze bestaan. De herinnering aan de magische wereld. Voor de kleine elfen direct om ons heen en de grote tot zeer grote elfen die de leiding nemen over belangrijke ontwikkelingsprocessen en frequentieverhogingen van de aarde.

De schaal voor de ezelziel

Sinds 2009 wandel ik met ezels. Mensen zeggen tegenwoordig vaak: ”leef vanuit je hart.” Voor mij is wandelen met een ezel leven vanuit mijn hart: doen wat ik leuk en fijn vind, zonder me iets aan te trekken wat een ander daar nou van vindt.  Ezels stralen een zachte en toch sterke energie uit. Hun energie is pure Zijnskracht en zuivere liefde Het was niet zomaar dat Maria, Jozef en Jezus zich lieten begeleiden of dragen door een ezel! De ezel was aanwezig bij de geboorte van Jezus én de dood. Een ezel kan je leren zachter, liefdevoller maar toch krachtiger te worden. De ezel draagt werkelijk de Christusenergie. Ezels zijn ware meesters in onvoorwaardelijke liefde. Ze helpen alles wat nog-niet-liefde is te te helen. Alle ezels samen hebben een collectieve ziel, geleid door een hele grote ezelmoeder.

De schaal voor de ezelziel maak ik van titanium. Het is erg weerbarstig en heel taai spul. Hoezo? Ezel weerbarstig?…ezel taai?…. het klopt weer helemaal. Ik werk lang aan deze schaal en soms kom ik een paar uur helemaal niet vooruit (hé, dat had ik in het begin toen ik een ezel aan het trainen was ook wel eens………)

Deze schaal is nog niet klaar. Kort geleden heb ik ezelin Rosemunde erbij gekocht als maatje voor Ravel. Nu kunnen de mannelijke en vrouwelijke ezelenergie zich samenvoegen en zal de schaal binnenkort klaar zijn. Iedereen die moeite heeft de liefde, in elke vorm, welkom te heten in zijn leven, in te laten dalen tot in zijn/haar lichaam zal gebaat zijn bij de tonen van deze schaal.

De schaal voor de herinnering wie ik werkelijk ben: kristalbewustzijnswezen

De ezelschaal is nog niet klaar en ik ga weer meedoen met een workshop. Er ”moet” nu iets anders tussendoor. Ik schreef een boekje over natuurwezens met de titel “De zevende kristalvrouw”. Hoe dat nu kan weet ik echt niet, maar ik herinner me  een deell van wie ik werkelijk ben. Niet in details…. en ook niet hoe dat er nu compleet uitziet. En ik weet niet eens meer sinds wanneer ik dit weet, ineens was het in mijn bewustzijn en het lukt nooit om dit weer kwijt te raken, het is een herinnering aan mijn Hoger Zelf, ik ben in werkelijkheid véél groter, veel ijler, véél grootser, volmaakter, indrukwekkend. En ik ben natuurlijk ook een gewoon mens met gedachten, emoties, gepieker en dagelijkse strubbelingen. Ik maak deze schaal met vreugde en het gaat heel gemakkelijk, het metaal lijkt wel boter, het buigt soepel. Tweemaal word ik ineens heel boos. De eerste keer omdat ik besef dat ik altijd al wist wie ik ben, en dat ik dat kwijt moest raken en een hele lange weg van 10 duizenden jaren of meer en vele levens moest gaan, om me het nu weer langzaamaan beginnen te herinneren en voorzichtig aan weer begin te leven met misschien maar een zoveelmiljoenste deeltje. In mijn menselijk begrip voelt dat als een enorm zinloos gebeuren. Ik gooi mijn schaal weg, dat lucht op, hij belandt in de bosjcbschaaltje3es, ik pak hem op en ga door met werken. De tweede keer dat ik hem weggooi is nadat ik pijnlijk op mijn duim heb geslagen met de hamer. Even een herinnering aan het feit dat ik ook een lichaam heb dat pijn kan doen.

Als de schaal klaar is komt er een hele mooie heldere toon uit, die ver draagt en lang aanhoudt. Een herinnering aan de Crystalline beings, mijn zielenfamilie. De schaal is gemaakt met de intentie de verbinding met wie we werkelijk zijn in de wereld te zetten. Ik leer geen controle te willen houden over deze energie, niemand kan deze verbinding afpakken. Het voelen van wie ik werkelijk  ben, brengt me bij een enorme stilte. Stilte met hoofdletter. Die verbinding en die Stilte kan ik delen en word nooit minder. En ik deel dit niet eens bewust uit. Zijn = delen. Deze schaal is bij een vriend, die er elke dag op speelt.

Slot

Met dank aan klankschalensmid Ton en zijn vrouw Carolina voor jullie creatie om deze energiën in de materie te kunnen creëren, voor de technische ondersteuning en jullie liefdevolle aanwezigheid bij dit gehele proces. Ik ben er zelf nogal stil en confuus van, nu dit verhaal klaar is en op schrift staat. Ik vind het zelf indrukwekkend… we leven nu in een bijzondere tijd en menselijke ontwikkeling gaat snel en intens.. daar ben ik zeer dankbaar voor dit te mogen meemaken en daar deel van uit te maken.

Voor healing en reading met en zonder de schalen kijk je hier: https://boshyacint.nl

En voor prachtige ezeltochten: http://margometezel.nl

Margo Huggers, 08-02-2018

 

8 Responses

 1. E.f.f Peperzak schreef:

  Geweldig dat je gezegend bent met zuiverheid in je oren en gevoel. Prachtige verhalen. Ik heb ook eens een schaal gemaakt bij Ton en Carly een mooie ervaring. God bless you

 2. Helena schreef:

  Prachtige ervaringen Margo en nog schitterender de schalen waarvan de klanken voelbaar en hoorbaar zijn in je woorden die je zo liefdevol met ons deelt, heel veel dank daarvoor! Ben nu natuurlijk heel nieuwsgierig naar de echte klanken van je klankschalen.

 3. Mieke Vulink schreef:

  Lieve zuivere uit de hemel gezonden Margo, tjeeeee wat prachtig, beyond words, kippenvel van begin tot eind… oh wat ben ik blij dat je de schalen mee gaat nemen hier naar toe, ik kan niet wachten om ze te ontmoeten en te horen! Diep onder de indruk van jouw afgestemdheid, jouw vertrouwen in het universum en jouw torenhoge onvoorwaardelijke Liefde die tot tussen de sterren reikt. Elk levend wezen dat met jou in aanraking komt zal zich het Thuis van ooit herinneren. Ik ben een klankvrouw en herken jouw ervaringen rondom klankschalen, de onkunde, de hype, het misbruik etc. Alles mag groeien en bewust worden, en oh wat help jij daar toch bij, gewoon door te zijn wie je bent!
  Dankjewel lieverd, Namasté ♥

 4. Jolanda schreef:

  wow, je verhaal en je schalen raken me – en wekken een verlangen om zelf ook een schaal te maken. Dankjewel voor het delen! <3

 5. Monique Willemsen schreef:

  Feest van herkenning !
  DAnkjewel !

 6. Bracke Maria schreef:

  Heel mooi wat je hier deelt. de zuiverheid is een klank die hier binnenstroomt. Ik heb ook al een paar klankschalen concerten gehoord, die ik heel teleurstellend vond. Pijnlijk fysiek op allerhande plaatsen vooral in het hoofd. Het was een dichtklappen van chakra’s. Het kon mij niet meer boeien of aantrekken. Ik dacht dat het aan mezelf lag doordat ik anderen die er naar luisterden zag liggen in een soort gelukzaigheid. Misschien was het ook wel zo als in jouw ervaring en lag het aan de klankschalen.En aan degene die ze bespeelden. Dank je wel om dit gegeven, dank je wel om het delen van je weg hierin. Het is wondermooi en helend. Dank je wel.

  Maria

 7. Margreet van der Steege schreef:

  Lieve Margo, ik lees dit mooie verhaal ruim 2 jaar nadat je het hebt geschreven en ben onder de indruk van jouw zuiverheid en weet dat je intussen letterlijk en figuurlijk alweer zoveel stappen gezet hebt… Je bent een voorbeeld voor velen door jouw zuivere intenties en heb je boek ook gelezen van de achtste krilstalvrouw. Zelf zou ik nog meer verbinding willen maken met de natuur en probeer dit te doen door fietstochtjes en wandelingen, waarbij ik de mooie natuur vastlegt. Veel succes en plezier gewenst met alles in deze verwarrende en moeilijke Corona tijd, die volgens mij ook zal bijdragen tot een schonere wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *